Hej och hjärtinnerligen välkommen!

Författare: Jens Berggren

Vi startar om den här bloggen efter ett tungt och tråkigt år. Jag har inte drabbats av personlighetsklyvning eller storhetsvansinne (även om det säkert varit nära många gånger i den sociala distanseringens tidevarv). Tvärt om har jag fått nya fantastiska bloggarkompisar som kommer att lyfta detta skrivande till nya höjder. Eller kanske snarare lägga den på det perfekta djup där idéer, tankar och grubblerier får kontakt med jorden, tillgång till vatten så att de kan börja spira nå upp i ljuset och (om de är av hyffsat såmaterial) leverera nytt syre, bränsle och byggnadsvirke till debatter som tappat ångan eller till broar mellan överpolariserade skyttegravar.

Emilia och Peter får presentera sig själva, men redan innan jag läst deras presentationer vet jag att de (som förövrigt så gott som alla i Sveriges gröna näringar) kommer att vara alldeles för blygsamma! Båda två har de en fantastiskt förmåga att göra verklighet och praktik av komplicerade koncept och ställer krav på svamligt högtravande teoretiker som jag att förhålla sig till här och nu.

Det känns efter alla de digitala möten jag haft i olika konstellationer kring olika frågor detta senaste år att det är just detta som behövs i hållbarhetsdiskussionerna. Praktik och verklighetsförankring! För precis som att den mest briljanta klimattanken snarast gör skada ända tills den börjats genomföras på hyfsat bred front kommer vi aldrig få ordning på färden framåt förrän vår trehjuling av miljö, ekonomi och sociala frågor sitter ihop rätt. Det är detta våra texter kommer att handla, när, var och hur ska miljöhjulet styra medan ekonomin och de sociala driver? Hur bör de miljömässiga publika nyttorna få stöd av ekonomiska styrmedel för att få våra privata val att hamna rimligt rätt? Vad händer med väghållning och styrförmåga när det sociala börjar slira?

Nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s